Top
0.0  امتیاز  /  0  رای

مصطکی

این محصول در بسته بندی 50 گرمی ارائه میگردد.

خواص:

درمان گرفتگی گوش، تقویت حافظه، تقویت قلب و اعصاب، درمان سرفه، رفع بوی بد دهان، تسکین درد مفاصل و شکستگی، ضد سرطان.

 

 صمغ مصطکی

مصطکی شیره و صمغ گیاهی است که از درختچه مصطکی گرفته می شود. نام مصطکی به انگلیسی Mastic و در کتب سنتی به نام رماس، رماست، وکشک، کیه، مصطکی رومی، کندر رومی، مستکی، علک رومی، سنحیونس، مصطکا، سخینس، شجره المستکی، ماستیک، ازاه، ماستیکنر، سطنجی، المیکه، گیا، سخجینوس و سخینا می باشد.

خواص درمانی صمغ مصطکی :

مقداری اسانس هم در ترکیبات صمغ مصطکی یافت می شود. در کتاب های طب سنتی خواص عدیده ای برای این صمغ نوشته شده. از نظر طبیعت گرم و خشک، محلل و مقوی است. در معجون های تقویت حافظه جزو داروهای اصلی به کار می رود. برای معده، کبد، قلب، کلیه و نیز برای سینه و ریه اثر تقویتی دارد.

خوردن یک حبه از آن سردرد را رفع می کند و خاصیتی ضد سردرد را داراست. و اگر با کندر به مقدار کم خورده شود برای تقویت حافظه بسیار موثر است. اگر دانه های مصطکی را در دهان گذاشته و آن را بجوید برای تقویت لثه مفید بوده  و برطرف کننده بوی دهان است. اگر مصطکی را در گلاب حل کرده و آن را گرم کنید و محلول فوق را با پنبه روی پلک چشمی که درد می کند بگذارید، چشم درد برطرف می شود. روغن مصطکی برای درمان زخم معده و دفع تشنج و سنگینی دست و پا مفید است. برای درمان گرفتگی و سنگینی گوش با روغن کنجد مخلوط نموده یک یا دو قطره داخل گوش بچکانید و تحت نظر پزشک مصرف شود.

از صمغ مصطکی در کشورهای عربی به عنوان ادویه، در صنعت آدامس و بستنی و همچنین در دسرها استفاده می شود.

دیگر خواص صمغ مصطکی

  • خوردن مصطکی از انزال زودرس جلوگیری می کند.
  • اگر همراه با کندر میل شود درمان کننده دیابت است.
  • برای سوءهاضمه مفید می باشد. نیم ساعت بعد از غذا یک حبه کوچک مکیده شود.
  • برطرف کننده یبوست است. شب یک حبه مکیده شود.
  • جهت آرام کردن سرفه های سرد و قطع خونریزی معده، مصطکی را در آب جوشانده کم کم بنوشید.
  • مصطکی با غاریقون مسهل بلغم است با صبر زرد مسهل صفرا و با هلیله مسهل سودا می باشد.

خواص صمغ مصطکی برای درمان زخم معده اثبات شده است. مصطکی به صورت دم کرده، جوشانده، مکیدنی و جویدنی مصرف می شود.

 








خواص مصطکی در طب سنتی (طبیعت و خواص درمانی)

مصطکی که به مصرف میرسد به شکل قطعات کروی یا بیضی بوده، بسیار کوچک و در ابعاد دانههای نخود است. رنگ آن زرد و شفاف بوده، معطر می‌باشد. بر طبق طب سنتی، طبع گیاه دارویی مصطکی نسبتا گرم و خشک میباشد و بعضی آن را معتدل میدانند.

خواص مصطکی برای دهان و دندان

جویدن مصطکی باعث خوشبو شدن دهان میگردد، وقتی در دهان گزاشته شود و آن را بجوید طعم معطری احساس می‌شود و در برخی موراد از آن برای پر نمودن حفرههای دندان استفاده می‌شود.

چننچه گوشت لثه‌های شما از بین رفته و دچار تحلیل و سست شدن لثهها شده اید، هر روز مقدار کمی مصطکی را بجوید تا پای دندان ها گوشت آورده و لثه ها سالم و محکم شوند.

جوشانده مصطکی با با سعد هندی یا کوفی و شستن متناوب دندانها با آن بوی بد دهان را رفع میکند. مصطکی های بازار اکثرا صنعتی و آزمایشگاهی هستند و قیمت به مراتب ارزان تری دارند

 




1 2 3 4 5